Nyheder

Danske aviser enige: Imod burka-forbud

De konservatives nye integrations­ordfører Naser Khader har foreslået, at den muslimske hovedbeklædning, burkaen bliver forbudt.

Socialdemokraterne og DF bakker op om forslaget, mens Venstre er imod

Samtlige store avisers ledere fordømmer forslaget om et burka-forbud.

Jyllands-Posten skriver:

"Det er en ganske ubærlig tanke, at staten gennem lovgivning skulle bestemme, hvordan frie borgere i et frit land skal gå klædt."

Berlingske Tidende skriver:

"Naser Khader har ret i, at burkaen er et mobilt fængsel. Heldigvis er burkaklædte kvinder et forholdsvis sjældent syn i Danmark; men det kan ikke være et bedre alternativ, at kvinder skal holdes indespærret derhjemme og dermed aldrig får en chance for at se moderne kvindeliv."

Politiken skriver:

"Kan man skabe frihed med tvang? Spørgsmålet besvarer sig selv. Det kan man naturligvis ikke, da tvangen ophæver friheden"

Leder i Politiken

"Kan man skabe frihed med tvang? Spørgsmålet besvarer sig selv. Det kan man naturligvis ikke, da tvangen ophæver friheden....Hvis frihed ikke er friheden til selv at vælge, så har vi indført Orwells nysprog og gjort frihed til undertrykkelse under et andet navn."

BT skriver:

"Nok er burkaen en ytring man kan få kvalme over, men den skal lige så lidt forbydes som stiletter og Jyllands Postens Muhammed-tegninger."

Ekstra Bladet skriver:

"Der er ingen diskussion om, at det er fornedrende, at muslimske kvinder gøres til anonyme bæster med disse middelalderkostumer.(...) Det må høre til demokratiets frihedsrettigheder selv at vælge tøj."

Leder i Ekstra Bladet

"Der er ingen diskussion om, at det er fornedrende, at muslimske kvinder gøres til anonyme bæster med disse middelalderkostumer.(...) Det må høre til demokratiets frihedsrettigheder selv at vælge tøj."