Nyheder

Brian M. står fast på burkaforslag

Der er både praktiske og ideologiske grunde til, at Konservativ Folkeparti vil forbyde burkaer i det offentlige rum. Det siger justitsminister Brian Mikkelsen om det første forslag, som partiets nykronede integrationsordfører, Naser Khader, har fremført for partiet.

"Vi synes, det er en god idé, fordi man skal kunne se folks øjne og ansigt, når man kommunikerer med hinanden. Det er også et trafik-sikkerhedshensyn. Når man kører bil, skal man kunne se til alle sider," siger justitsministeren.

"Det har vi altid ment"

Han afviser, at det nye forslag er ren symbolpolitik, der skal bejle til vælgere hos Dansk Folkeparti.

"Det er kun et spørgsmål om, hvad vi altid har ment, og så må andre partier fortælle, hvad de står for. Vi er et nationalt parti, der altid har stået fast i værdikampen. Vi mener, at man skal værne om dansk identitet, kultur, demokrati, ytringsfrihed og ligestilling," siger ministeren.

Justitsministeren mener ikke, at forbuddet strider mod grundloven.

"Jeg vil sige, at man i den danske stat kan gøre, hvad man vil, hvis man holder sig inden for de principielle rettigheder. Vi kan godt lovgive om, at man ikke skal være fuldstændig tildækket af hensyn til kvindernes ligestilling. Når man lovgiver for, at alle skal behandles ordentligt, og at der skal være ligestilling mellem kønnene, så tvivler jeg på, at det overhovedet kan være på kant med grundloven, uddyber Brian Mikkelsen.