Nyheder

Ritt kalder kirkeaktion "udansk"

Det virker som om, at regeringen vred armen om på politiet - ellers havde kampklædte betjente ikke ryddet Bror-sons Kirke i København, hvor afviste irakiske asylansøgere havde forskanset sig. Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), er stærkt kritisk overfor politiaktionen.

"Det er trist at se, at det skulle være nødvendigt at skride sådan til værks. Man kan ikke andet end at have fornemmelsen af, at en usynlig grænse er overskredet på den måde, politiet er gået ind i kirken på. Det virker udansk."

"Det virker ikke som en aktion, det københavnske politi af sig selv ville skride til," siger Ritt Bjerregaard i skriftlig kommentar.

"Jeg har stor medfølelse med de afviste irakere, der er blevet tilbageholdt i Brorsons Kirke, og jeg håber, regeringen er sig sin opgave og ansvar for disse mennesker bevidst. Det er den slags begivenheder, der definerer vores nation for eftertiden, og det er vigtigt, at mennesker i vores varetægt behandles anstændigt og rimeligt inden for de regler, samfundet har opstillet."