Nyheder

Dansk pensionist general i Irak

En højtstående nordirakisk general mistænkes for socialt bedrageri i Danmark. Den 60-årige irakiske flygtning Fouad Chalabi lever som førtidspensionist i Køge og har ikke informeret de danske myndigheder om sine indtægter i Irak.

Fouad Chalabi har i flere år holdt sit dobbeltliv skjult for de danske myndigheder og har dermed angiveligt uberettiget hævet førtidspension i Danmark. Samtidig har han heller ikke har oplyst SKAT om sine irakiske indtægter. Selv afviser han at have relation til den irakiske hær.

"Nej. Jeg har arbejdet med at vaske gulve og toiletter. Jeg har aldrig givet en ordre," siger Chalabi til Ekstra Bladet.

Afvises af lokale medier og myndigheder

I Chalabis hjemland er man dog uforstående over for oplysningerne om, at Chalabi skulle være førtidspensionist.

"Ifølge de oplysninger, vi har, har han været i det irakiske militær. Derefter var han hos de kurdiske frihedskæmpere. Han er et kendt medlem af PUK og samarbejder med præsident Talabani," siger Shawn Mohammad, der er redaktør for Awena. PUK er det ene af de to store kurdiske partier i Nordirak. Oplysningerne bekræftes af den kurdiske forsvarsminister.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger vil Køge kommune nu undersøge oplysningerne om Fouad Chalabis dobbeltliv.