Nyheder

S skyder ny kreditpakke ned

Mens regeringens nye kreditpakke ska-ber jubel hos det danske erhvervsliv og Dansk Folkeparti, bliver den skudt ned af Socialdemokra-tiet. Partiet anklag-er re-geringen for at gøre for lidt - og for sent. Partiets poli-tiske ordfører, Hen-rik Sass Larsen, mener ikke, at pakke løser problemerne.

Kort om kreditpakke:

VK-regeringen vil afsætte en pulje på fem milliarder kroner, der skal sætte mere fut under landets eksportvirksomheder og sikre mere risikovillig kapital til små og mellemstore virksomheder.

Sigtet med den nye kreditpakke er både at forbedre eksportkreditordningerne, forbedre vækstkautionsordningen til små og mellemstore virksomheder, samt sikre mere risikovillig kapital til nystartede virksomheder.

"De fortæller nu, at bankpakkerne fak-tisk ikke virker, og at der er problem-er med at få kreditter til sunde pro-jekter. Det har vi sagt i et halvt år og hver gang fået at vide, at vi ville indføre nordkoreanske tilstande."

Han fortsætter:

"Så kommer de slæbende med det her, som er så lidt, at det ikke kommer til at virke nogen som helst steder. Det er som at kaste én spand vand på et bål."

Krisen fortsætter i 2010

Kreditpakken kommer i en erkendelse af, at mange danske firmaer klager over bankernes manglende vilje til at låne penge ud.

"Vi ser mere positive vækstrater, men krisen ser ud til at fortsætte i 2010. Nu handler det om at sikre, at dansk erhvervsliv er klar til bedre tider," siger økonomi- og erhvervsminister, Lene Espersen (K).

S kommer med Bankpakke III

Regeringen har tidligere skudt milliarder af kroner i bankerne for at sikre långivning til danske virksomheder, men Lene Espersen afviser, at den nye kreditpakke er en erkendelse af, at bankpakkerne ikke har fungeret efter hensigten.

Det mener Henrik Sass Larsen som bebuder en ny Bankpakke lll inden for kort tid.

"Problemet er jo meget bredere. Bankerne er for øjeblikket ved at lukke låget ned, så sunde virksomheder ikke kan få den kredit, som er nødvendig, og det løser man overhovedet ikke med det her. Det, som der skal til for at forhindre ledigheden i at drøne i vejret, er flere vækstinitiativer. Det er der intet af her," siger Henrik Sass Larsen.

Samtidig indeholder pakken - ifølge Socialdemokratiet - heller ikke noget som er med til at regulere den finansielle sektor og på den måde få ryddet op i nogle af årsagerne til krisen.