Nyheder

Regeringen klar med ny kreditpakke

Regeringen indleder den nye politiske sæson ved at spille ud med endnu en kreditpakke til det krisetyngede dan-ske erhvervsliv, skriver berlingske.dk.

"Vi kan nu se, at bankpakkerne er begyndt at virke, og nu er tiden kommet til at gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at skaffe penge til sunde projekter," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Regeringen er således parat til at sende en ny kredithjælpepakke på fem mia. kr. afsted til erhvervslivet i form af udvidede eksportkreditter og bedre kautionsmuligheder.

Initiativet skal sikre, at virksomhederne med statsministerens ord er "toptunede" til tiden på den anden side af krisen.

Regerings forslag til den nye kreditpakke indeholder tre elementer. For det første skal eksportkreditordningerne forbedres. For det andet vil regeringen styrke de kautionsordninger, der i dag administreres via Vækstfonden og giver lån til forretningsudvikling.

Regeringens ønske er, at disse lån fremover skal være fast forrentede. Og endelig vil regeringen styrke markedet for risikovillig kapital.

I alt en indsprøjtning på fem milliarder kroner, hvor regeringen forventer at effekten vil blive dobbelt så stor.