Toppolitikere får sociale ydelser

I kom det frem, at en iraker på over-førselsindkomst i Danmark havde et ind-bringende job som politiker i hjemlan-det, og i dag kan Ekstra Bladet afslø-re endnu en dansk-iraker, der modtager sociale ydelser i Danmark, mens han lever et hemmeligt dobbeltliv som toppolitiker i Irak.

Avisens afsløringer i går og i dag vækker forargelse hos politikere på begge fløje i Folketinget.

Derfor skal det nu undersøges, præcis hvor mange irakere der bedrager de danske myndigheder på denne måde.

Peter Skaarup: Hårrejsende misbrug

"Det er hårrejsende, at sådan et misbrug kan finde sted," siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til Ekstra Bladet.

"Vi må hurtigst muligt have en fuldstændig kulegravning af, hvor mange irakere der bor i Danmark, som samtidig bestrider topstillinger i Irak. Det her skal simpelthen have konsekvenser. Det er at gøre grin med hele vores socialsystem," siger han.

Venstre klar på kulegravning

I regeringspartiet Venstre er man med på en kulegravning, siger partiets retsordfører, Kim Andersen.

Han kalder det grotesk, at dansk-irakerne Balen Abdulla Mahmood og Talaat Sayfaddin har kunnet leve et dobbeltliv som førtidspensionister i Danmark, mens de samtidig har modtaget løn og fri bolig til en samlet værdi af mindst 384.000 kroner årligt som medlemmer af det kurdiske selvstyreparlament i Nordirak. Dertil kommer fri bil, livslang pension fra Irak, bodyguards og et stykke jord.

"Det undrer mig, at de danske myndigheder ikke har afsløret dette. Vi vil meget gerne se en redegørelse i denne sag," siger han til Ekstra Bladet.

SF: Pension er for pensionister

Forargelsen deles i den modsatte side af Folketingssalen, understreger SF's socialordfører, Özlem Cekic.

"Offentlige ydelser som førtidspension skal være en hjælp for dem, som har brug for hjælp. Ikke for personer, der tjener nok til at kunne forsørge sig selv," siger hun til Ekstra Bladet.

"Vi vil nu bede de ansvarlige ministre om at undersøge, hvordan man kan kontrollere indtægter fra udlandet. Og vi vil bl.a. bede indenrigs- og socialministeren afdække, om der er andre lande, som har fundet metoder til at gennemføre en sådan kontrol."