Nyheder

Irakere begår socialt bedrageri

Flere irakere med dansk statsborger-skab lever et hemmeligt dobbeltliv, hvor de malker den danske stat for sociale ydelser samtidig med, at de tjener høje lønninger som toppoliti-kere og i andre magtfulde hverv i Irak. Det skriver Ekstra Bladet.

En af dem er Balen Abdulla Mahmood fra Albertslund, der gennem fem år har fået udbetalt førtidspension i Danmark samtidig med, at han har været medlem af det kurdiske parlament. Her har han haft en indtægt på minimum 384.000 kr. om året plus et hav af frynsegoder.

Klart bedrageri

Som danske statsborgere og med folkeregisteradresse herhjemme skal irakerne betale dansk skat af hyren og frynsegoderne i Irak. Men de har i strid med dansk lovgivning hverken oplyst kommunen eller skattevæsenet om deres guldrandede ekstra indkomst, skriver Ekstra Bladet.

På den baggrund har de også i flere år kunnet hæve fuld førtidspension, selv om de ikke er berettiget til den, fordi de har en alt for stor ekstra indtægt.

En af landets førende eksperter i socialt bedrageri, Peter Møller, der er leder af kontrolenheden i Ishøj Kommune, er ikke i tvivl om, at irakerne har brudt loven.

"Det er i den grad socialt bedrageri, og det skal stoppes. De har naturligvis en pligt til at oplyse både Skat og den kommune, de er folkeregistertilmeldt, om, at de har en indtægt," siger Peter Møller til Ekstra Bladet.