Nyheder

Danskerne spiser færre Kæmpelæske

Lommerne skal være dybe, hvis man vil sælge is i Danmark, også kaldet "ver-dens hårdeste ismarked". Selv om de seneste uger har gjort det danske ismarked brandvarmt, er der alligevel udsigt til et markant fald i salget af is i år. Det skriver dagbladet Børsen

Til og med maj er totalmarkedet for ispinde og literis faldet 14 pct. i forhold til sidste år, og selv om den sidste halvdel af juni med god sommer-varme trækker op, bliver juni forment-lig kun på niveau med sidste år, og det er langt fra nok til at opveje det store fald i starten af året.

Det viser nye tal fra brancheforeningen Dansk Isindustri, der har landets største isproducenter som medlemmer.

"Maj var en horribel måned"

Producenterne sætter nu deres lid til guldmåneden juli, der dog også er startet godt.

"2009 bliver et af de dårligere år, må vi nok erkende allerede nu. Vi håber selvfølgelig, at den resterende del af sommeren bliver god og varm, men vi er noget bagud. Især maj var en horribel måned," siger Per Sommer, der er divisionschef i Premier Is, der står bag kendte ismærker som Kæmpelæske, Kæmpeeskimo og Astronaut, skriver Børsen.

Vejrudsigten for Danmark den kommende weekend lægger dog ikke op til det store issalg: Metrologerne har lovet regn indtil mandag.