Nyheder

Stenalder-rester fundet i fjord

Dykkere fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde har fundet rester fra et 7200 år gammelt stenaldersamfund i fjor-den ud for Skælskør, skriver TV2 ØST

Et større hold dykkere ligger i disse dage ankret op ud for udmundingen af Skælskør Fjord. Her har de været igang med at undersøge havbunden i halvanden uge. Formålet har været at kortlægge den gamle kystlinie og finde rester fra et stenaldersamfund, som levede langs kysten for 7200 år siden. Den-gang var vandstanden i havet lavere, og den gamle kystlinie ligger derfor gemt under flere meter vand i dag.

Undersøgelsen har båret frugt

Dykkerne har fundet pilespidser, knogler og andre redskaber fra en boplads, der kan dateres til den yngre stenalder år 5200 før vores tidsregning. National Geographic vil i løbet af ugen komme forbi og filme fundet.