Nyheder

Defekt styretøj skyld i kollision

Kludder med styretøjet var efter alt at dømme årsagen til, at det norske skib Sundstraum i går sejlede ind i det maltesiske skib Lus i Øresund. Det oplyser Søfartsstyrelsens Opklarings-enhed på baggrund af de første under-søgelser af skibene.

"Besætningen på Sundstraum har for-klaret, at de havde tekniske problemer med styremaskinen, og det er vi nu ved at kontrollere," siger Lars Gerhard Nielsen fra opklaringsenheden. Samtidig har politiet udelukket, at alkohol kan være årsag til ulykken, der efterlod Lus med et hul i skroget.

Det norske skib var på vej mod syd gennem Øresund, mens malteseren var nordgående, da sammenstødet skete tæt ved Nordre Røse i Drogden Rende.

Lus er lastet med stykgods og fik slået hul i det fragtrum, der rummer et parti aluminiumsbarer. Skibet har også 182 ton ubehandlet uran i lasten, men Statens Institut for Strålebeskyttelse har vurderet, at der ikke er fare for stråling.

Det norske skib var lastet med træsprit - metanol. Men der blev ikke slået hul på skibets tanke. Ingen personer kom til skade, og der meldes heller ikke om olieudslip, oplyser Søværnets Operative Kommando.