Homokampagne henvendt indvandrere

Det skal være slut med overfald og chi-kaner mod homoseksuelle fra indvand-rere. Det siger Socialdemokraterne i København, der derfor vil tage initi-ativ til, at kommunen indleder en tole-rancekampagne i de muslimske miljøer.

"Der er en ekstrem intolerance over for homoseksuelle i brede muslimske kredse i Danmark, og det er vi nødt til at få ændret. Ellers vil vi fortsat se overfald på homoseksuelle, og det er naturligvis helt uaccep-tabelt," siger næstformanden i Social-udvalget i Københavns Borger-repræ-sentation, Lars Aslan Rasmussen.

Han har selv tyrkisk og dansk baggrund.

Indvandrere overfalder homoseksuelle

Næsten alle overfald på homoseksuelle bliver begået af indvandrere, bekræfter Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske samt tal fra Københavns Kommune.

"Hvis to mænd kommer gående hånd i hånd ned ad Strøget om aftenen, bliver de næsten altid overfaldet, og det er stort set altid indvandrere," siger Lars Aslan Rasmussen.

Ikke skyde med spredehagl

For ikke at skyde med spredehagl vil tolerancekampagnen derfor henvende sig til folkeskoler, der har mange børn af anden etnisk baggrund.

"Med viden om homoseksuelle vil nogle af fordommene også forsvinde. Det bliver svært at få dem til at snakke om problemet, men det vigtigste er bare, at der kommer fokus på det," siger Lars Aslan Rasmussen.

Han håber at få de øvrige partier på Københavns Rådhus med på initiativet, så kampagnen allerede kan sættes i værk efter sommerferien