Nyheder

Tove Videbæk skuffet over KU

Først var hun inde, så var hun ude og til sidst måtte De Konservatives Tove Videbæk konstatere, at der lige akkurat ikke blev et mandat til hende ved gårsdagens EU-valg.

Dagen derpå kritiserer hun De Konservatives ungdomsorganisation, KU, for at bære en del af skylden for, at hun ikke blev valgt.

Få dage før valget opfordrede Konservativ Ungdom vælgerne til ikke at stemme på Tove Videbæk, da ungdoms-partiet mener, at hun repræsenterer en "reaktionær konservatisme".

Skuffet dagen derpå

"Der er de gået over grænsen. Det kan have påvirket nogen i forkert retning ved, at der er intern uro. Det kan have skræmt nogle vælgere væk," siger Tove Videbæk i dag til Ritzau.

KU's formand Rune Kristensen opfordrede i stedet vælgerne til at stemme på den unge konservative kandidat Mette Abildgaard, men da stemmerne var talt op, måtte regeringspartiet tage til takke med ét enkelt mandat til tidligere vice-statsminister Bendt Bendtsen. Tove Videbæk er en smule skuffet dagen derpå.

"Jeg tror godt, de selv kan se, at de er gået lidt for vidt i deres engagement. Jeg ser det som, at det er nogle unge mennesker, som er vældigt engagerede og involverede, men som er gået over en grænse," siger Tove Videbæk.

Hun peger også på de mange kritiske artikler om Bendt Bendtsen i ugerne op til valget som afgørende for De Konservatives skuffende valg.

"At man på selve valgdagen ser en artikel i B.T., hvor man hænger Bendt Bendtsen ud for at have fået en rejse til Kina, synes jeg er så uetisk og så forkert. Men det tror jeg, at der en del mennesker, der har ladet sig påvirke sig af," siger hun.

Tove Videbæk forlod i 2008 Kristendemokraterne for at stille op for De Konservative til EP-valget, men formåede altså ikke at blive valgt. Videbæk sidder i dag i regionsrådet i Region Midtjylland, men ønsker ikke at genopstille. I stedet overvejer hun nu at stille op til Folketinget ved næste valg.