Nyheder

Svend Auken rørt til tårer hos S

Socialdemokraternes tidligere front-figur Svend Auken var rørt til tårer under partifesten på Christiansborg til aften, hvor spidskandidat Dan Jør-gensen roste ham i sin tale.

Ifølge TV 2s prognose vil S miste et af sine fem EU-mandater og gå markant tilbage i forhold til valget i 2004, da fhv. statsminister Poul Nyrup Ras-mussen slugte historisk mange stemmer.

Alligevel var stemningen hos partiet høj, og formand Helle Thorning-Schmidt glædede sig over, at S fortsat er det største danske parti i EU-parlamentet.

Spidskandidat Dan Jørgensen rettede i sin tale en særlig tak til Svend Auken, fordi Auken i sin tid tog Dan Jørgensen "under vingen" i Århus, hvor han studerede.

Storebror tager lillesøster alvorligt

Svend Auken var til aften i den specielle situation, at Socialdemokraterne kæmpede om mandaterne med SF, som bl.a. repræsenteres af Aukens lillesøster, Margrete Auken, der er spidskandidat:

"Det er vidunderligt at spændingen står på om mandatet går til SF eller S. Nogle gange har storebrødre jo svært ved at tage lillesøstre alvorligt, men Margrete har ført en virkelig flot valgkamp. At folk over 60 år kan have lige så meget entusiasme som unge kandidater, det er flot," sagde Svend Auken til TV 2/NYHEDERNE ved valgfesten.

Rørt over Dan Jørgensens tak

"Men jeg er særlig stolt af Dan, som for fire-fem år siden var en ung kandidat, som ingen kendte. Jeg blev meget rørt, da han sagde tak til mig. Det var jeg glad for," tilføjede Svend Auken.

Fordelingen i mandater ser således ud ifølge prognosen kl. 22.50:

Socialdemokraterne 4 mandater:Dan Jørgensen, Britta Thomsen, Christel Schaldemose. Fjerde mandat vil gå til Ole Christensen eller Malou Lunderød.

Radikale 0 mandater. Dermed ikke valg til spidskandidaten Sofie Carsten Nielsen.

Konservative 1 mandat:Bendt Bendtsen

SF 2 mandater:Margrete Auken og Emilie Turunen. SF er i prognosen på vippen til at få tre mandater.

Liberal Alliance 0 mandater. Dermed ikke valg til spidskandidaten Benjamin Dickow.

Junibevægelsen 0 mandater.Dermed er EU-parlamentarikeren Hanne Dahl ikke genvalgt.

Folkebevægelsen mod EU 1 mandat:Søren Søndergaard

Dansk Folkeparti 2 mandater:Morten Messerschmidt og en af disse fire: Kenneth Kristensen Berth, Anna Rosbach Andersen, Dennis Flydtkjær og Jeppe Jakobsen.

Venstre 3 mandater:Jens Rohde, Morten Løkkegaard og Anne E. Jensen.