Nyheder

Dansker anholdt i egyptisk razzia

Myndighederne i Egypten gennemførte i dag masseanholdelser af muslimske studerende i landets hovedstad Kairo, angiveligt for at finde personer, der opholder sig illegalt i landet. Hoved-parten af de op imod 200 anholdte kom-mer fra Rusland og de tidligere sovjet-republikker, men også en dansk studerende er blevet taget med, erfarer Ritzau.

Udenrigsministeriet bekræfter oplys-ningen, men ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen. Heller ikke Politiets Efterretningstjeneste (PET) har nogen kommentar.

Østlande og EU

Russiske medier citerer diplomater i Kairo for, at de studerende kommer fra Rusland, Tadsjikistan, Usbekistan, Tjetjenien, Ingusjetien, Dagestan, Frankrig, Storbritannien og Danmark.

De egyptiske myndigheder begrunder masseanholdelserne med et ønske om at få styr på, hvem der opholder sig i landet uden opholdstilladelse.

Barack Obama på vej til Kairo

En anden lige så sandsynlig årsag til masseaktionen er, at USA's præsident, Barack Obama, kommer til Egypten på torsdag. Under sit ophold i Kairo skal Obama holde en med spænding ventet tale, der er henvendt til den muslimske verden.

Sikkerhedsforanstaltningerne er blevet betydeligt intensiveret i Kairo af frygt for terroranslag mod den amerikanske præsident.

Russiske medier skriver, at sikkerhedspolitiet under razziaer mod de muslimske studentermiljøer i Kairo er gået meget hårdhændet frem, og at der er blevet beslaglagt penge og personlige ejendele, heriblandt bærbare computere.

Det Muslimske Broderskab, en islamisk fundamentalistisk bevægelse, der er forbudt i Egypten, har mange tilhængere blandt de studerende på Kairo-universitetet.