Nyheder

Løkke fik overrakt klima-dokument

Det internationale erhvervsliv har overrakt den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) et dokument med de-res anbefalinger til kampen mod klima-forandringer. Det sker som afslutning på klimakonferencen "World Buisness Summit on Climate Change," i Bella Centeret i København - konferencen startede i søndags.

"Erhvervslivet lægger op til at man skal halvere CO2-udslippet i 2050. Man sætter derimod ikke tal på, hvor meget CO2-udslippet skal reduceres i 2020, der er det helt store slagsmål," siger TV 2's reporter Mads Brandstrup.

Et verdensmarked for kvoter

Samtidig står der i dokumentet, at erhvervslivet ønsker klare regler for investeringer i grøn teknologi, så en grøn virksomhed ikke bliver løbet over enden af en mindre grøn virksomhed.

Derudover anbefaler man, at der bliver oprettet et verdensomspændende marked for handel med CO2-kvoter.

Statsministeren har rost erhvervslivets arbejde på klimamødet, der varmer op til FN's store klimatopmøde i København til december.