Nyheder

Fondsdirektør i dobbeltrolle

Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) pumpe-de i 2006 og 2007 flere gange store millionbeløb i en redningsplan for det svenske mineselskab Scanmining.

Sideløbende havde fondens direktør, Jeppe Christiansen, imidlertid som aktionær i det kriseramte selskab en stor privatøkonomisk interesse i, at Scanmining overlevede. Det skriver Jyl-lands-Posten.

Det lykkedes ikke at afværge konkur-sen, der har kostet en million danske opsparere i LD ca. 100 millioner kr. i forhold til da, aktien var mest værd.

Har ikke nævnt sagen i regnskaberne

Det var et håb om høje afkast på udvinding af værdifulde mineraler, der fik LD til at købe sig ind som næststørste aktionær i Scanmining.

Trods det store tab har LD ikke nævnt sagen i sine regnskaber. Jeppe Christiansens aktiepost har også været hemmeligholdt indtil de aktuelle afsløringer.

Investeringsfonde som LD skal have interne regler for, hvordan man undgår interessekonflikter, fordi en betroet medarbejder, der samtidig ejer aktier, kan påvirke aktiekurser eller komme i besiddelse af insiderviden.

I dag er Jeppe Christiansen direktør for LD-datterselskabet LD Invest. Han har ikke ønsket at svare på spørgsmål om sine private investeringer. Den nuværende direktør for LD, Carsten Koch, bekræfter, at Jeppe Christiansen ejede aktier i Scanmining, men afviser, at det medførte en interessekonflikt. Han mener også, at de interne regler blev overholdt.