Nyheder

Vindmølle tog livet af 450 geder

En bonde i Taiwan har mistet over 400 geder efter en stor vindmølle er blev-et sat op i nærheden af hans græsmar-ker i området Penghu.

Ifølge eksperter kan de mange dødsfald skyldes, at gederne ikke har kunnet sove på grund af larmen fra turbinen: De er døde af udmattelse, skriver BBC.

Vindmøllen blev sat op for fire år siden - på det tidspunkt havde landmanden Kuo Jing-Shan omkring 700 geder, men kort efter begyndte hans dyr at dø, og nu har han kun cirka 250 geder tilbage.

"De stod alle sammen op"

Penghu er kendt for at være en blæsende by - og jo stærkere vind, jo højere larm fra møllen:

"Gederne begyndte at se tynde ud, og de spiste ikke. En nat tog jeg selv ud til stuehuset, og gederne stod alle sammen op: De sov ikke, men jeg kunne ikke finde ud af hvorfor," siger han til BBC.

Vil bygge nyt stuehus

Andre landmænd i området har ikke oplevet, at deres geder er døde, men de bor også længere væk fra vindmøllen - Kuo Jing-Shans geder græsser kun 40 meter væk fra turbinen.

På trods af, at ejeren af møllen - elselskabet Taipower - tvivler på, at gederne er døde på grund af støjen fra møllen, har de nu tilbudt landmanden at bygge et nyt stuehus til ham et andet sted længere væk fra vindmøllen. Han får dog ikke kompensation for de døde geder.