Nyheder

Evangelist fratager syge livsvigtig medicin

Se Janni Laursen fortælle sin historie til Go' Morgen Danmark på TV 2 her:

Den kristne organisation Evangelist tager psykisk syge ind i bevægelsen, fjerner deres lægeordinerede medicin og forsøger i stedet at helbrede dem ved hjælp af dæmonuddrivelse. Tre døgns bøn, faste og tungetale træder i stedet for faglig psykiatrisk behandling. Det dokumenteres af TV 2's Operation X, der med skjult kamera og falsk identitet har tjekket ind på Evangelists behandlingscentre.

Får det tidligere medlem af Evangelist endte hendes ophold, da hun stod og var klar til at kaste sig ud foran toget. Janni Mors Laursen har diagnoserne paranoid skizofreni og borderline. Hun flyttede hos Evangelist, fordi de sagde, de kunne helbrede hende.

Operation X: Besat af dæmoner mandag den 11. maj kl. 20 på TV 2.

Hos Evangelist blev Janni Mors Laursen næsten dagligt udsat for dæmonuddrivelser, der kunne vare i flere timer. Uddrivelserne varede som regel, indtil hun kastede op, fordi så mente evangelisterne, at dæmonerne havde forladt kroppen. I virkeligheden var der tale om, at Janni Laursen havde lært sig at kaste op på kommando for at slippe for yderligere eksorcisme.

Speciallæge i psykiatri Henrik Rindom fra Hvidovre Hospital mener, at Evangelist misbruger de psykisk syge og kalder bevægelsen for nogle livsfarlige platugler.

Se hans kommentar til Evangelists behandlingsmetoder her:

Evangelists leder Christian Hedegaard afviser, at bevægelsen har noget problem med behandlingen af de psykisk syge. På Evangelists hjemmeside anfører han, at han ikke kan genkende Operation X's version af de mennesker, der medvirkers, historier.

Se Operation X's konfrontation af Christian Hedegaard her:

Se Janni Mors Laursens kommentar til Christian Hedegaards påstand om, at der er ti positive historie for hver negativ.