Nyheder

Frisfanget hornfisk med nystukne asparges

Det lune forår har gjort at aspargessæsonen allerede er begyndt - en uge før den plejer. Men også hornfisken er i år tidligt på færde.

Danmarks Sportsfiskerforbund kan således berette at deres lokalredaktør har fanget den første hornfisk i søndags midt i Isefjorden ud for Orø.

Og hvis der er noget der klæder hinanden godt, så er det friskfanget hornfisk med nyopgravede asparges.

Derfor kommer her fynske Falsled Kros bud på, hvordan en frisk hornfisk skal tilberedes:

FYNSK FORÅR

"Hornfisk a la Falsled Kro"

Til fire personer

------------

To hornfisk

Otte hvide fynske asparges

Fire ramsløg

To grønne asparges

Nye kartofler

To deciliter fløde

En deciliter hønsebouillon

Timian

Hvidløg

Vilde krydderurter:

Skovsyre

Stedmoderblomst

Ærtespire

----------------

Skrab fisken mod hovedet for at fjerne skæl. Skær bugen op og fjern blod og indvolde. Skær det løse tynde kød i kanten fra. Del fiskene i fire stykker, så man får otte.

Steg stykkerne i cirka otte minutter, til kødet skiller ved benet. Brug 150 gram smør. Kom en kvist timian og hvidløg i panden. Fjern de løse ben.

To grønne asparges skrælles tyndt og bruges som pynt.

Aspargessovs laves ved at koge bunden af de hvide asparges og skrællerne i ti minutter i fløden og bouillonen. Hvis man altså ikke kan laves en aspargesskum med chiffon - det kan de færreste private.

Pynt med de vilde urter, som giver en pikant smag til fisken.