Nyheder

Sommertid dræbte 130 rådyr

Rådyr kender ikke klokken, og overgangen til sommertid er hvert år årsag til, at mange dyr bliver kørt over. Den første uge efter skiftet har betydet ikke færre end 130 dræbte hjorte, hvilket er 41 flere end sidste år, viser en opgørelse fra Falck.

Med skiftet flytter danskerne myldretiden en time, og det betyder, at trafikstrømmen er øget, netop hvor dyrene vandrer

Vildtkonsulent Allan Bruun Rasmussen

"Hjorte- og andet dyrevildt vandrer fra deres madsteder til skovbrynet, hvor de gemmer sig om dagen i daggryet og i skumringen. Med skiftet flytter danskerne myldretiden en time, og det betyder, at trafikstrømmen er øget, netop hvor dyrene vandrer," siger vildtkonsulent Allan Bruun Rasmussen.

Efter skiftet sidste år blev der registreret 89 påkørsler af rådyr, så der er tale om en væsentlig stigning. Blandt grundene til at antallet af påkørsler går stærkt opad er ifølge Allan Bruun Rasmussen, at hjorte- og dyrevildtbestanden er stigende, ligesom trafikken i landområderne stadig bliver mere intens.