Nyheder

Værd at vide om dine SP-penge

I april måned dumpede brevene fra ATP ind ad brevsprækken hos mange danskere.

Hvis du ikke fik noget brev eller er i tvivl om ordningen, så læs med her:

- Alle, der har opsparet SP, modtog et brev og en personlig blanket med posten inden den1. juni 2009. I brevet kan du se din saldo. Hvis du ikke har modtaget brevet, kan du ringe til ATP på 70 12 80 00 og du får tilsendt en ny blanket.

- Du skal underskrive blanketten og sende den til ATP, hvis du vil have din SP udbetalt. Du kan vente frem til 31. december 2009 med at bestemme dig for, om du vil have dem udbetalt eller du vil beholde opsparingen.

- Hvis du vælger at få dem udbetalt, vil pengene blive sat ind på din konto efter ca. 3 uger.

- SP-ordningen kan blive udbetalt mod at betale 35 procent i skat af de første 15.000 kroner og 50 procent i skat af det resterende beløb.

- Du kan tjekke, hvor mange penge du har opsparet i SP-ordningen ved at kikke på den sidste opgørelse fra ATP eller gå ind på hjemmesiden www.atp.dk. (Se linket til højre).

- Efter 31. december 2009 bliver pensionen låst igen og du kan først få den udbetalt, når du går på pension.

- ATP sender breve ud til alle, der har en SP-konto medmindre at du:

1) allerede har fået udbetalt hele din SP.

2) har flyttet din SP til en anden bank/pensionsselskab end ATP - så skal du kontakte din bank/pensionsselskab for at få din SP udbetalt.

3) fritaget for betaling af arbejdsmarkedsbidrag.

4) din SP-saldo er på under 100 kr.

5) er ude at rejse og ikke har oplyst din adresse til ATP.

- ATP forventer at kun cirka en femtedel af alle danskere vil lade deres SP-opsparing blive i ATP.

- I perioden 1998-2004 har danskerne været tvunget til at indbetale penge til SP-ordningen. Der er i alt ca. 3,2 mio. danskere, der har en SP-opsparing, og de har i gennemsnit 14.600 kroner på deres SP-konto.

- Fald i aktiekurserne kan betyde, at danskere, der har investeret opsparingen, har mistet penge. Saldoen kan altså ændre sig fra dag til dag.

(kilde: atp.dk)