Nyheder

Singlemand søges til videnskaben

Mand søges til et seriøst forhold gerne med et børneperspektiv. Jeg er 29 år. Højde 160 cm. Kreativt anlagt. God uddannelse. Jeg søger blandt andet: Ambitioner og åbenhed. Hvem mon jeg passer sammen med?

Det spørgsmål kan en ny datingportal hjælpe med at besvare og oven i købet med videnskabelig gardering. Københavns Universitet (KU) har for første gang indledt et samarbejde med en datingportal i videnskabens navn.

Det skete i sidste uge, hvor forskere fra universitet har fået adgang til netportalen Q500s databaser med over 200.000 nordiske brugere. Dermed kan forskningen udvide den eksisterende viden om vores forhold til kærlighed, om netdating og ikke mindst om vores søgen efter den rette partner, erfarer Berlingske Tidende.

Datingsiden Q500 benytter i forvejen en videnskabelig "relationstest", hvor besvarelse om personlighed, værdier, interesser, sex og kommunikation, skal afgøre, hvilken partner vi passer sammen med.

Lige børn leger bedst

Det er nemlig de kriterier, der ifølge videnskaben har afgørende betydning for, at vi finder sammen og ikke mindst bliver sammen med en partner. For i kærligheden såvel som andre af livets områder peger forskning på, at "lige børn leger bedst."

"Hvis du skal finde sammen med en, og du har helt andre grundlæggende værdier og syn på f.eks. børneopdragelse, politik eller sex end ham står I overfor nogle udfordringer i parforholdet som specielt på længere sigt kan gøre at I er et mindre godt match eller trives mindre godt sammen. Specielt hvis I ikke er opmærksom på de udfordringer dette kan give og får redskaber til at takle det" siger Gert Martin Hald, som er forsker på KU.

"Efter at have udfyldt "relationstesten", står det klart, at jeg er udadvendt, følsom og spontan. Computeren regner mine personlige værdier ud, og billeder af mandeprofiler med navne som "kærlighedsfyren" og "Mulle", der potentielt kunne være min eneste ene, dukker op. Jeg kan se ud fra deres test-resultater se, på hvilke områder vi passer sammen. Således deler Kærlighedsfyren og jeg samme værdier om opdragelse og tid. Med Mulle er kommunikationen i top. Det betyder dog ikke, at jeg på forhånd kan designe min fremtidige mand. Selvfølgelig kan videnskaben ikke garantere, at vi passer sammen og heldigvis for det, for der er forhold som menneskelig kemi, præferencer i udseende osv. computeren ikke kan regne ud. Men på den her måde undgår du, at gå ud med 30 håbløse dates, fordi I simpelthen er grundlæggende forskellige," siger Gert Martin Hald.

Vide mere om kærlighed

En af grundene til, at det her samarbejde mellem universitet og datingsiden er blevet søsat hænger sammen med, at vi i dag har en betydelig interesse i at vide mere om kærlighed og parforhold. Og ikke mindst at vi i stigende omfang finder kærligheden i den virtuelle verden.

"Mange af vores brugere er folk, som søger de seriøse forhold. Det er folk, som måske har været i fast forhold og ikke har lyst til at bruge fire måneder på at finde ud af, at det alligevel ikke var den rette person, de datede," siger psykolog og redaktør på Q500 Tina Kilburn. Herhjemme er der omkring 25.00 brugere.