Kæmpe braktud til Eva Kjer Hansen

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) får en alvorlig næse af Folketingets Europaudvalg, fordi hun efter otte måneder endnu ikke har kunnet fortælle udvalget, hvordan regeringen vil undgå skader på natur og miljø på grund af EU's ophævelse af landbrugets tvungne braklægning.

Årsagen er, at regeringen vil løse miljøproblemerne i den store Grøn Vækst-plan, der er blevet stærkt forsinket på grund af uenighed mellem Venstre og De Konservative om, hvor store nye krav landbruget kan tåle i en krisetid.

"Jeg tror, det er den skarpeste næse, vi har givet i Europaudvalget. Vi kan ikke arbejde med store ting, hvis ministre lover noget, og så går der mange måneder, og det kommer stadigvæk ikke. Det er uacceptabelt," siger Europaudvalgets formand, Svend Auken (S).

Han kalder ophævelsen af braklægning for "den største naturkatastrofe i Danmark".