Nyheder

Babyboom på Facebook

Selv nyfødte er nu med på Facebook-bølgen. Der er flere hundrede danske babyer med egen profil på den sociale netværksside på trods af aldersgrænsen på 13 år. Det skriver metroXpress.

Forældrene har fundet en smutvej ved hjælp af applikationen Babybook, der gør det muligt at lave en helt selvstændig Facebook-profil til lille Mikkel eller lille Nana.

Alene i 15 af de største danske byer er der over 350 babyer på Facebook. Det viser en optælling, som metroXpress har foretaget.

Dermed kan Danmarks yngste generation blive den allerførste generation, som er på Facebook fra vugge til grav. En dansk forsker i sociale netværkssider mener, at det kan give nogle problemstillinger i fremtiden.

"Det kan være problematisk, at der er et stort verdensomspændende firma, som har rettighederne til hele ens liv i form af informationer og billeder. Det vil sætte helt nye grænser for samspillet mellem menneskers private liv og firmaer," siger Malene Charlotte Larsen fra Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet til metroXpress.