Nyheder

Tyrkiet: Fogh undskylder i dag

Forventningerne om en undskyldning for Muhammed-tegningerne fra Anders Fogh Rasmussen, når han i dag taler ved FN--Konferencen "Civilisationernes Alli-ance" i Istanbul, er ganske voldsomme, siger TV 2's korrespondent i Istanbul Svenning Dalgaard:

"Når man læser tyrkiske aviser, så vil man næsten forvente, at Anders Fogh Rasmussen kommer kravlende på knæene. Det fremstilles som om, han har givet og vil give en personlig undskyldning til den muslimske verden for Muhammed-tegningerne," siger Svenning Dalgaard.

"Den vestlige verden har bøjet sig"

Han mener imidlertid, at New York Times er lidt mere ædruelig, når avisen skriver, at Anders Fogh Rasmussen vil tale om kløften mellem forskellige kulturer - og altså ikke give tyrkerne en undskyldning.

"Tyrkerne mener, at de har vundet den her sag - de er inderligt overbevist om, at der ligger en hemmelig plan på 11 punkter - nogle siger 9 punkter - som betyder, at den vestlige verden har måttet bøje sig for ministerpræsident Erdogan," siger Dalgaard.

Ministerpræsident Recep Tayyip Erdogan anses for at være en meget stor mand i Tyrkiet - han blev blandt andet modtaget som en helt, efter han under fredsmødet i Davos i Schweiz rejste sig og gik i vrede over Israels præsident, Shimon Peres.