Nyheder

Ny advarsel mod kosttilskud

Fødevarestyrelsen advarer nu mod flere varianter af kosttilskuddet Fortodol, som myndigheden allerede i februar bad forbrugerne holde sig fra. Fortodol kan give akutte leverskader, da det i nogle tilfælde indeholder det ulovlige lægemiddelstof nimesulid.

Produktet sælges også under navnene Leppin Miradin, Leppin Miridin og Re-lev-it 90 capsules, og Fødevare-styrelsen advarer derfor også mod disse tre varianter. Det er bevist, at partier af Fortodol med nimesulid er solgt i Danmark og andre nordiske lande.

Kosttilskuddet er forbudt i Danmark, men kan købes via internettet.

Dansk kvinde i livsfare

I marts kom det frem, at en dansk kvinde havde været i livsfare, efter hun havde spist Fortodol. I Sverige har flere personer været indlagt med leverskader.

Også i England, Irland og Tyskland advarer de lokale fødevaremyndigheder mod Fortodol.

Forbrugere der har taget Fortodol og oplever bivirkninger, opfordres til at gå til lægen og få kontrolleret leverfunktionen. Bivirkningerne kan være dårlig appetit, kvalme, opkastning, ondt i maven, træthed, mørk urin og gult farvet hud.

Fortodol bruges blandt andet mod smerter og betændelse.