Nyheder

Løkke stormer frem på Facebook

Lars Løkke Rasmussen er en populær herre på Facebook. I løbet af de første 24 timer, efter at Danmarks nye statsminister oprettede sin første Facebook-profil, lykkedes det at samle 5.875 "venner".

Det svarer til, at fire personer hvert eneste minut har spurgt Lars Løkke Rasmussen, om han vil være deres internetven, og tallet fortsætter med at stige. Med den store tilslutning til profilen har Lars Løkke Rasmussen forbigået den konservative vicestatsminister, Lene Espersen, som halter efter med 4627 cybervenner.

Samtidig er der allerede over 1000 personer, som har skrevet et indlæg på Lars Løkke Rasmussens væg, mens 500 personer har kommenteret statsministerens billeder eller statusopdateringer.

Thorning fører stadig

Selvom Lars Løkke Rasmussen er kommet godt fra start, er det stadig et stykke vej op til hans politiske konkurrent Helle Thorning-Schmidt (S), der har små 18.000 "venner" på siden. Løkkes forgænger på statsministerposten, Anders Fogh Rasmussen, ligger endnu længere fremme med 34.872.

Facebook-førertrøjen blandt de danske politikere tilhører dog Villy Søvndal (SF), som har samlet en venneflok på 37.305 personer.

Løkke også på Twitter

Ved siden af sin Facebook-profil har Lars Løkke Rasmussen ligeledes fået en profil på netværkssiden Twitter. Her følger 276 personer statsministerens statusopdateringer. Blandt de foreløbige Twitter-beskeder har man kunnet læse: "kører nu til dronningen" og "spiser frokost."