Nyheder

Fogh er en guldgrube for Tyrkiet

Ifølge chefredaktøren for den tyrkiske avis Haber, Sadi Tekelioglu, er Anders Fogh Rasmussen (V) en guldgrube for den tyrkiske regering:

"I Tyrkiet bliver han opfattet som et symbol på islam-kritik i Vesten. Mod-stand mod Fogh som generalsekretær i NATO kan derfor bruges til at symboli-serer overfor den tyrkiske befolkning, at Erdogan forsvarer de tyrkiske værdi-er," siger han til TV 2 NEWS og understreger, at han aldrig har oplev-et, at en politisk debat i den grad er blevet lagt ud til offentlig-heden i den tyrkiske presse.

"Jeg har aldrig set noget lignende. Det er første gang, at Tyrkiets hold-ning i en international sammenhæng bli-ver lagt ud dag for dag til offentlig-heden i de tyrkiske medier. Diskussion-erne plejer aldrig at komme ud til offentligheden," siger han Sadi Tekelioglu.

"En uundværlig del af NATO"

Samtidig vil Tyrkiet gerne sætte sit fingeraftryk på den omstrukturering, der er lagt op til i NATO:

"For tyrkerne er der meget på spil. NATO er ved at lægge sig om, og Tyrkiet vil gerne have større indflydelse fremover. Tyrkiet er desuden vigtigt for NATO pga. landets strategiske beliggenhed. På den måde er de en uundværlig del af NATO," siger han.