Nyheder

En smilende Fogh kom for sent

En smilende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er med en lille times forsinkelse ankommet til det offici-elle program på andendagen af NATO-topmødet.

Samtidig forlyder det, at Tyrkiet også i dag vil blokerer for hans vej mod forsvarsalliancens top. Nyhedsbureauet dpa citerer unavngivne embedsmænd for at sige, at Tyrkiets regeringschef Recep Tayyip Erdogan stadig ikke vil acceptere Fogh. NATO-talsmænd ville i går ikke udtale sig om, hvorvidt det var et eller flere lande, der forhin-drede Fogh i at blive udnævnt.

Men en tysk embedsmænd har gjort det klart, at det kun er Tyrkiet, der blokerer for Fogh.

Gik over bro

Dagen begyndte klokken ni med en cere-moniel fejring af NATO's 60-års jubi-læum, da stats- og regeringschef-erne sammen gik over broen, som går over Rhinen, der forbinder Strasbourg og Kehl.

Det egentlige topmøde skulle være startet klokken 10, men er blevet cirka en time forsinket. Mødet skulle i dag have drejet sig om Afghanistan, men det er vars-let, at Foghs kandida-tur til general-sekretær-posten skal fortsætte.