Nyheder

Fogh aflyser igen sit pressemøde

For tredje uge i træk holder statsmi-nister Anders Fogh Rasmussen (V) ikke sit ugentlige pressemøde.

Først var begrundelsen, at der ikke var ministermøde før pressemødet, og i forrige uge var Fogh på officielt be-søg i Estland og Finland.

I morgen har statsministeren så besøg af Albaniens præsident, Bamir Topi, med hvem han drøfter landets kommende NATO-medlemskab samt forholdet mellem EU og Albanien. Senere møder Fogh Sles-vig-Holstens ministerpræsident, Peter Harry Carstensen, i Statsministeriet.

De drøfter grænsesamarbejdet og forholdene for det danske mindretal i Sydslesvig. Efter de to møder er der ikke doorstep (kort pressemøde), oplyser Statsministeriet.

Til royalt middag

Pressen får efter planen heller ikke adgang til statsministeren, når Fogh i morgenaften hilser på dronning Margrethe og prins Henrik ved statsrådsmiddagen sammen med sine øvrige ministre på Amalienborg i morgen aften.

Det er den første statsrådsmiddag siden 2003. Foruden dronningen har kronprins Frederik sæde i statsrådet, og derfor er han og kronprinsesse Mary også med til middagen, som holdes i Christian IX's palæ. Datoen for statsrådsmiddagen har været fastlagt, før rygterne om Foghs afgang til jobbet som NATO's generalsekretær for alvor tog fart.