Nyheder

S: Foghs afgang skal udløse valg

Lars Løkke Rasmussen har ikke folke-ligt mandat bag sig, og regeringen har kikset på de fleste valgløfter fra 2001. Derfor skal der udskrives valg, hvis Anders Fogh Rasmussen går af og overlader posten som statsminister til Lars Løkke Rasmussen.

Det mener den socialdemokratiske næstformand Mette Frederiksen ifølge Berlingske Tidende.

Udmeldingen kommer en dag efter en me-ningsmåling viste, at den røde blok vil få 95 mandater, mod 80 til VKO-re-geringen, hvis der var valg nu.

Forfejlet retspolitik

Hun peger blandt andet på, at regeringen ikke har kunnet holde hvad de lovede ved valget i 2001, når det gælder retspolitikken.

"Dengang i 2001 gik de til valg på at få ventelisterne ned - de er nu på niveau med ventelisterne fra 2003. I retspolitikken sagde de, at straffen skulle op, så det igen kunne blive trygt at gå på gaden. Det har vel aldrig været mere utrygt! Flere unge går med våben, og der er mere vold i nattelivet og på S-togsstationerne," siger Mette Frederiksen til avisen.

Desuden peger hun blandt andet på regeringens sundheds- og integrationspolitik, som hun mener er forfejlet.

Får ondt i hovedet af Mette Frederiksen

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg, mener dog ikke, at Mette Frederiksens kritik er berettiget. Hun siger, at hun får "ondt i hovedet af Mette Frederiksens skrigeri" og svarer igen:

"Vi har mandat fra vælgerne, og derfor skal der ikke være valg nu. Og da vi kom til i 2001 hævede vi strafferammerne og lad mig minde om, at dengang var det ikke engang ulovligt at flygte fra et fængsel. Det siger vel bare, hvor latterlig den socialdemokratiske retspolitik er."