Nyheder

Vindmølleejere hædrer Svend Auken

Tidligere miljø- og energiminister Svend Auken fik i dag årets vindmølle-pris, som blev overrakt på Danmarks Vindmølleforenings årsmøde på Askov Højskole. Danmarks Vindmølleforenings formand, Kristian Jakobsen, kalder Svend Auken for en indlysende modtager af prisen, der gives til en person, som har gjort en særlig indsats for vindkraft i Danmark.

"Du lagde som miljø- og energiminister grunden til en rolig, langsigtet planlægning for vedvarende energi, sagde Kristian Jakobsen ved overrækkelsen.

Indhetet syv år efter

"Det blev fejet af bordet af dine politiske modstandere i 2001. Først nu syv år efter indhenter de dig og er i gang med at samle op," fortsatte Kristian Jakobsen.

Svend Auken belønnes ikke mindst for sin fremsynethed, der betød, at han i sin ministertid på globalt plan - før mange andre fik øje for nødvendigheden - arbejdede på at bringe klimadagsordenen fremad og pege på fordelene ved vedvarende energi.