Nyheder

Hamid Karzai uddeler roser til USA

Karzai har kun roser at uddele til den amerikanske præsident Barack Obama dagen efter, at denne fremlagde sin nye Afghanistan-strategi, der også peger på nabolandene Pakistan og Iran som vigtige aktører til at få skabt sikkerhed og komme islamistisk ekstremisme til livs i området.

"Denne strategi og evaluering er nøjagtig det, vi har bedt om, og hvad det afghanske folk har håbet på. Det her er faktisk bedre, end vi havde håbet på," sagde den afghanske præsident i dag på en pressekonference i Kabul.

Mistet troen på Kazai

"Det er positivt, at USA nu lægger op til at inkludere Iran i en regional rolle, og vi håber at kunne udnytte denne mulighed for Afghanistans bedste," tilføjede præsidenten.

Den britiske avis The Guardian skrev i den forløbne uge, at USA har mistet troen på Karzai og pønset på at køre ham ud på et sidespor, hvilket den afghanske regering har betegnet som nonsens.