Nyheder

Lægers fejl udløser ikke erstatning

I går fortalte TV 2 Nyhederne om den 42-årige odenseaner Ib Jørgensen, der fik amputeret sin penis på grund af en fejldiagnosticering.

Lægen erkendte sin fejl, men alligevel var der ingen erstatning til Ib Jørgensen, der må leve resten af sit liv uden sin penis.

Men Ib Jørgensens sag er langt fra enestående.

Som videoklippene her på siden viser, har TV 2 Nyhederne flere gange omtalt lignende sager, hvor lægerne har erkendt deres fejl, men hvor det ikke nødvendigvis udløser penge til patienten.

Specialistreglen

Patientforsikringen vurderer, om lægen har handlet efter bedste specialiststandard.

Hvis lægen har det, tildeles der ikke erstatning for en skade.

Kilde: Patientforsikringen

Som reglerne er i dag, får patienten ingen erstatning, hvis lægen har handlet som "den mest erfarne kollega ville have gjort under samme vilkår.

De regler kritiseres i dag fra flere sider. Det er simpelthen alt for nemt for Patientforsikringen at give afslag, lyder kritikken.

Indslagene herunder stammer fra TV 2 Nyhederne i hhv. februar og marts.

Karen Andersen gik til sin læge, efter at hun havde opdaget en knop på sin arm. Lægen beroligede hende med, at den var harmløs. Et halvt år senere fik hun konstateret modermærkekræft.

Birthe Rasmussens mand døde af bivirkningerne efter kemoterapi. Men måske skulle han slet ikke have haft den type kemo-behandling.

Kender du lignende tilfælde, kan du sende din historie på en mail til 1234@tv2.dk