Nyheder

Ib Jørgensen fik fjer-net penis ved fejl

42-årige Ib Jørgensen fra Odense fik amputeret det meste af sin penis, da lægerne troede, at han havde kræft.

Det viste sig dog senere, at der ikke var tale om kræft, men en betændelse. Lægerne har erkendt fejlen.

Alligevel kan Ib Jørgensen ikke få erstatning fra Patientforsikringen med den begrundelse, at lægerne handlede i god tro.

I 2006 henvendte Ib Jørgensen, der er far til to børn, sig til sin læge på grund af ømhed og hævelse i penis. Der blev taget flere vævsprøver på plastikkirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital (OUH).

Skulle vælge mellem liv eller død

"I første omgang fjerner man kun knuder, så jeg stadig har min penis. Efter yderligere undersøgelser af vævet i knuderne når man til det resultat, at det er ondartet kræft," siger Ib Jørgensen til TV 2 Nyhederne.

Psykisk er man blevet til et slags intetkøn. Det er ødelæggende og hårdt. Jeg vil ikke ønske det for nogen mænd Det er forfærdeligt på mange måde. Seksuelt er det en kæmpe nedtur. Det dur bare ikke.

Ib Jørgensen

Lægerne giver ham derfor et valg: Enten kan han vælge at få amputeret penisen og overleve eller beholde sin penis og kun leve et kort stykke tid.

"Det var et aldeles frygteligt valg, fordi tanken om at skulle miste penis er fantastisk væmmelig og fantastisk ubehagelig. Men når man ser på sin familie og børn, så var der reelt ikke noget valg. Så skal man leve videre," siger Ib Jørgensen til TV 2 Nyhederne.

Ikke bitter på lægerne

Et år senere får Ib Jørgesen hævelser i sin pung. Det får lægerne på OUH til at blive i tvivl om den oprindelige diagnose. Vævsprøver fra 2006 og 2007 sendes til tre forskellige hospitaler for at få be- eller afkræftet kræft-diagnosen.

Resultaterne viser, at der var tale om en meget sjælden form for betændelse, som kun ses i omkring 20 tilfælde på verdensplan om året.

Set i bakspejlet var lægernes amputation af Ib Jørgensens penis altså ikke nødvendig.

Ib Jørgensen har siden amputationen døjet med lavt selvværd og har flere psykiske og fysiske gener.

"Psykisk er man blevet til et slags intetkøn. Det er ødelæggende og hårdt. Jeg vil ikke ønske det for nogen mænd Det er forfærdeligt på mange måde. Seksuelt er det en kæmpe nedtur. Det dur bare ikke," siger han.

Men han er ikke sur eller bitter på de læger, der vurderede forkert.Det forklarer han i klippet herunder