Nyheder

Indvandrere er vilde med Danmark

Ni ud af ti andengenerationsindvan-drere med muslimsk baggrund synes, de har et bedre liv her, end de ville kunne få i det land, deres forældre oprindeligt kom fra.

Forældregenerationen, der i sin tid indvandrede til Danmark, er næsten lige så positive over for deres nye hjemland. Otte ud af ti mener, de har fået et bedre liv i bytte.

Det viser en undersøgelse gennemført af Danmarks Statistik for den liberale tænketank Cepos, skriver Politiken i dag.

Hjemlandet er ikke lutter idyl

Tilfredsheden er også stor sammenlignet med resten af Europa. Kun muslimerne i Spanien ligger på niveau.

"Der er lavet utrolig mange undersøgelser af indvandrere, men tidligere har man spurgt til, om de føler sig diskrimineret og har problemer. Det er første gang, der er blevet spurgt til, hvordan de har det med at være her. Og det overraskede os, at indvandrerne var lige så tilfredse som danskerne," siger Geert Laier Christensen, forskningschef hos Cepos, til Politiken.

Idylliseringen af "fortidens tabte land" er åbenbart ikke noget, indvandrere og deres efterkommere har særlig travlt med i Danmark. Omkring 75 procent indvandrere og efterkommere er tilfredse med samfundssituationen.

Vigtigst for vurderingen er muligheden for at få job og at kunne klare sig økonomisk. Over tre fjerdedele af de adspurgte mener, at deres økonomiske situation er bedre her, end den ville være i hjemlandet.