Nyheder

DUF-formand beskyldt for nepotisme

Sagen om misbrug af penge i DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd, der modtager mere end 100 mio. kr. fra tipsmidlerne årligt, vokser.

B.T. har tidligere beskrevet, hvordan DUF's tidl. generalsekretær Rasmus Hyl-leberg, formand Martin Justesen og næstformand Rune Siglev hver måned sidste år brugte tusindvis af kr. på taxa, mad og drikke, og nu beskyldes DUF's formand Martin Justesen for at have beordret sin kæreste ansat i en chefstilling i DUF. Martin Justesen afviser hele historien som opspind og overvejer at anlægge sag mod B.T.

Beskyldningen kommer fra den tidligere øverste administrative chef for DUF, generalsekretær Kim Mørch Jacobsen, der for tre uger siden forlod sit job efter kun tre måneders ansættelse. Det skete i protest mod dét, Mørch Jacobsen opfattede som ikke mindst Martin Justesens overforbrug af penge og misbrug af et DUF-betalt kreditkort.

Pålagt forfremmelse på møde

Den 56-årige Kim Mørch Jacobsen, der i 14 år var direktør i Undervisningsministeriet, siger til B.T.:

"Formanden for DUF, Martin Justesen, indkaldte mig i januar til et møde i Øster Søgade i København, hvor han privat bor sammen med sin kæreste, Christine Skovgaard Nielsen. Hun var dengang udviklingskonsulent i DUF. Han pålagde mig, at jeg skulle degradere en anden leder i DUF - og i stedet ansætte Christine som chef for særlige indsatsområder. Jeg fortryder i dag, at jeg fulgte formandens instruks. Jeg skulle have opsagt min stilling på stedet," siger han.

Kim Mørch Jacobsen udarbejdede ifølge eget udsagn siden en plan, der flyttede rundt på flere medarbejdere og betød forfremmelse af Justesens kæreste.

"Det er altså løgn"

Martin Justesen har efter offentliggørelsen af denne historie på mail udtalt over for nyhederne.tv2.dk, at planen blev sendt til ham den 25. januar.

"Det skete inden, at Kim nogensinde har været hjemme i min lejlighed. Det fremstår i artiklen som om, at han har været hjemme hos mig og efterfølgende skrevet planen - og det er altså løgn," udtaler Martin Justensen.