Nyheder

Spar topskatten på SP-fidus

For indtægter på over 347.200 kroner er der i indeværende år en stor skatte-mæssig fordel ved at smide SP-pengene ind på en ratepension.

Ifølge Nordeas beregninger for borsen.dk vil den skattemæssige værdi af en SP-konto, hvor der står 20.000 kr. på, blive til 30.625 kr., når man betaler topskat.

Folk, der betaler topskat, og som har 20.000 kr. stående på SP-ordningen, skal altså sætte 18.375 kr. ind på en ratepension sammen med SP-pengene for at få den fulde skattemæssige fordel.

Fra i eftermiddag kan danskerne ændre forskudsopgørelsen på internettet, så skatteværdien på 18.375 kr. omsættes til fradrag resten af året.

SKAT: Vent på lov

Den helt store fordel er, at man ikke behøver at hive en krone op ad lommen, men kan vente med at sætte de 30.625 kr. ind på ratepensionen 31. december 2009.

Den skattemæssige fordel kan med andre ord starte fra det øjeblik, man ændrer sin forskudsregistrering hos SKAT.

SKAT anbefaler, at folk venter på, at loven omkring SP-udbetalingen bliver vedtaget, og at folk rent faktisk foretager indskuddet på en ratepensionsopsparing, før de ændrer forskudsregistreringen.

"Tænk nu, hvis folk regner med, at de får pengene omkring sommerferien og så finder ud af, at de godt kunne bruge dem til noget andet end at sætte dem ind på en ratepensionsopsparing," siger chefkonsulent hos SKAT, Jakob Nielsen til borsen.dk og tilføjer: "Så vil folk jo komme ud i en restskat-situation til sidst. Og det er baggrunden for vores anbefaling."

Der er intet ulovligt i, at man i dag går ind og laver en ændring af sin forskudsregistrering på internettet.

For indtægter under 347.200 kr. og en SP-saldo på 20.000 kr. er der reelt ingen skattemæssig værdi.