Danskere vil hæve SP-pensionen

Mindst trekvart million danskere over-vejer i løbet af få måneder at indløse regeringens uventede gavekort, der kan svare til en ekstra månedsløn, når den særlige tvangsopsparing SP for op mod 47 mia. kroner slippes løs. Det viser en Gallup-undersøgelse foretaget for Berlingske Tidende

Et døgn efter præsentationen af skatte-reformen overvejer flere end hver fjer-de dansker at hæve opsparingen. Yder-ligere en fjerdedel har endnu ikke har truffet en beslutning. Fem års opspa-ring kan danskerne dermed bruge på rejser, rødvin og restaurantbesøg.

Selv efter at skatten er trukket, kan dette forbrug blive større end de 14 milliarder kroner, som regeringen vil lempe skatten med til næste år, skriver Berlingske Tidende.

Fra 1998-2003 betalte danskerne en pct. af bruttolønnen til den Særlige Pensionsopsparing. Siden 2004 har SP-bidraget været sat i bero.