SP skal sætte fut i dansk økonomi

Alle lønmodtagere får fra 1/6 og frem til nytår mulighed for at få frigivet Den Særlige Pensionsopsparing (SP-ordningen), til trods for at de ikke er pensionsmodne.

Danskerne har tilsammen opsparet næ-sten 50 mia. kr.s SP siden 1998, hvor ordningen blev indført. Nu giver rege-ringen mulighed for at få udbetalt den tvungne pension mod at betale 35 pct. i skat af de første 15.000 kr. og 50 pct. af det resterende beløb. Tiltaget skal kickstarte dansk økonomi, og give økonomisk trængte familier penge flere penge mellem hænderne.

"Vi kan se, at mange danskere holder igen med deres private forbrug, og hvis de gør det, fordi de er usikre på, om de har penge nok til at betale terminen eller afdrag på bilen, så er der nu mulighed for at give dem deres egne penge tilbage. Den SP, som vi har sparet op, er faktisk danskernes egne penge," siger skatteminister Kristian Jensen (V) til DR-nyhederne.

Hvor mange danskere, der vil benytte sig af muligheden, er endnu uvist. Men det vil frigive mellem syv og otte mia. kroner, hvis hver fjerde lønmodtager hiver penge ud af ordningen.

Efter nytår lukker regeringen mulighed for at hæve pengene i den særlige Pensionsopsparing, og ordningen vil fortsætte efter gældende regler, så man først kan få udbetalt den tvungne pension, når man fylder 65 år.