Nyheder

LO: Skatteberegner snyder

Mange af de danskere, der har beregnet deres udbytte af den kommende skattere-form på Skatteministeriets hjemmeside, vil få sig en slem overraskelse. Det mener LO, der med hjælp fra AE-Råd-et er nået frem til, at små tre millioner danskere vil tabe penge, skriver Berlingske Tidende.

Fagforeningernes hovedorganisation be-skylder regeringen for at føre befolk-ningen bag lyset, fordi man undlader at medregne de konsekvenser, som grøn-ne afgifter og andre former for ekstra-beskatning af erhvervslivet vil få for helt almindelige lønmodtagere.

"Enten vil virksomhederne forsøge at vælte den her ekstra byrde over i priserne, så forbrugerne betaler, eller også vil man fortælle medarbejderne, at de må indstille sig på mindre lønstigninger. Det tredje alternativ er at fortælle aktionærerne, at man ikke kan levere det samme overskud," siger cheføkonom i LO, Jan Kæraa Rasmussen.

Skatteministeriets lommeregner snyder

Det betyder ifølge LO, at ikke mindst danskere med en indkomst mellem 350.000 og 400.000 kroner vil blive snydt, hvis de stoler på det positive facit, som Skatteministeriets lommeregner når frem til, mens danskere med en indkomst på 300.000 kr. - der i forvejen står til at tabe en smule - kan forvente yderligere minus.

"Det er heller ikke sikkert, at vores model rammer fuldstændig plet, men en ting er sikker: Man kan ikke belaste virksomhederne med grønne afgifter og andre former for beskatning for i alt 10 milliarder kroner, uden at det kan mærkes i husholdningerne," siger Jan Kæraa Rasmussen.