Nyheder

Pumpede kyllinger under lup

Fødevarestyrelsen laver i år en undersøgelse af vandindholdet i både fersk og neutralmarineret kyllingekød for at fastslå, at producenterne ikke pumper mere vand ind i kødet, end det fremgår af varedeklarationen. Resultaterne fra laboratorie-undersøgelsen ligger klar i begyndelsen af 2010, oplyser fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Det er helt tilladt at pumpe kød med vand. Men hvis det er pumpet, skal forbrugerne kunne læse det på pakken. Det skal fremgå, hvor stort kødindholdet er.

Forbrugerne skal have besked

For et par uger siden afslørede TV 2-programmet Operation X, hvordan kyllingeindustrien pumpede kyllingefileterne med vand, og i programmet kom det frem, at kyllinge--producenterne ikke deklareres korrekt.

"Det afgørende for mig er, at forbrugerne får besked," sagde Eva Kjer Hansen i dag på et samråd i Folketingets fødevareudvalg.

Der findes ikke en definition af neutralmarinering eller naturel-marinering i lovgivningen.

Derimod er der krav om, at alle ingredienser, herunder kødindholdet, skal deklareres korrekt, oplyste Eva Kjer Hansen, der ikke har planer om at lægge loft over, hvor meget vand, der må pumpes ind i kødet. De danske regler følger EU-reglerne, og EU har ingen grænseværdi.