Nyheder

S raser over politiunderskud

Socialdemokraternes retsordfører, Ka-ren Hækkerup, giver tidligere justits-minister Lene Espersen (K) skylden for politiets underskud på 340 mio. kr..

"Det her er bare det seneste klokke-klare eksempel på, at Lene Espersen ikke har forstået en dyt af, hvad der er foregået, mens hun har siddet i Justitsministeriet. Det må være tyde-ligt for alle nu, at hun overhovedet ikke har haft styr på, hvad hun har foretaget sig med denne her politireform, hvis det kan skride med 340 millioner kroner," siger hun til Ritzau.

Meget bekymret

Hækkerup tror i øvrigt ikke på rigspolitichefens løfter om, at underskuddet kan dækkes ind ved besparelser, uden at borgerne vil kunne mærke det.

"Jeg er meget bekymret for, hvad det her kommer til at betyde for den politibetjening, som borgerne oplever. Selv om man siger, at man vil hente 340 millioner ind, uden at borgerne vil kunne mærke det, så må det være klart for en hver, at det vil være fuldstændig urealistisk," lyder det fra Socialdemokraternes retsordfører.

SF forlanger redegørelse

SF vil forlange en redegørelse i forbindelse politiets gigantunderskud. Det siger partiets retsordfører, Karina Lorentzen (SF), til Ritzau.

"Jeg vil forlange en redegørelse, så vi kan få afklaret, hvor ansvaret for det her underskud ligger. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor vi ikke har hørt noget om det før i dag. Retsudvalget er ikke blevet informeret," siger hun.