Nyheder

Rødt flertal før skatteopgør

SF tilbage i overhalingsbanen. Med udsigt til 34 mandater i ny Gallup-måling skaffer partiet den røde blok flertal.

Magtbalancen er tippet. Var der folketingsvalg i dag, ville Helle Thorning-Schmidt (S) kunne indtage statsministerstolen. Det viser en ny politisk meningsmåling, som Gallup instituttet har foretaget for Berlingske Tidende.

SF stormer frem i den nye måling og står nu til at få 19,3 procent af stemmerne eller 34 mandater. Socialdemokraterne vil få 25,6 procent af stemmerne og 45 mandater. De Radikale har opbakning fra 3,7 procent af vælgerne og står til syv mandater, mens Enhedslisten lige klarer spærregrænsen på 2,0 procent og står til fire mandater.

90 mod 85 mandater

Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten står til 90 mandater, mens VK-regeringen og Dansk Folkeparti kun kan mønstre 85 mandater.

De Konservative går to mandater frem i målingen, mens Venstre og Dansk Folkeparti taber henholdsvis fem og to mandater i forhold til valgresultatet fra november 2007.

Med udsigten til et rødt flertal er fronterne ridset op forud for de næste måneders forhandlinger på Christiansborg. Her skal der først forhandles en skattereform på plads, dernæst vil regeringen præsentere en vækst- og investeringspakke, som skal øge efterspørgslen og stimulere økonomien.