Nyheder

Verdensstjerner indtager Rømø

Filminstruktøren Roman Polanski er på vej til Rømø med et stjernehold af skuespillere. Det gælder bl.a. Pierce Brosnan, Ewan McGregor og Kim Cat-trall, skriver JydskeVestkysten.

I de kommende uger skal de filme sce-ner til Polanskis kommende film, "The Ghost". Det sker bl.a. på færgen, som sejler mellem Rømø og Sild, og på hav-nefronten i List, som er den nordlig-ste by på den tyske vadehavsø. Mens indspilningerne står på, flytter hele filmholdet ind på det konkursramte feriecenter Rømø Golf & Wellness. Det bekræfter fallitboets kurator.

"Det er med glæde, jeg kan bekræfte, at filmholdet har lejet hele baduljen," jubler kurator i Rømø Golf & Wellness, Claus Bennetsen over for avisen.

Varme på pølen

Det betyder, at wellnesscentret og 140 lejligheder, som har stået tomme siden konkursen sidste år, nu vil blive brugt af skuespillere, teknikere og andre, der arbejder med filmen. Men på trods af konkursen er centret klar til at tage imod de celebre gæster. Og vandet i svømmepølen er klar til en dukkert.

"Vi er klar. Vandet er varmet op, og der er kaffe på kanden," siger Claus Bennetsen. Han fortæller, at centret er lejet i tre uger, men at der ifølge hans oplysninger blot skal filmes i otte til ti dage afhængigt af vejret. Han håber, det fine besøg kan brande stedet og kaste stjernestøv af sig. Han vil dog ikke ud med prisen for at leje hele herligheden i tre uger.

"Men det er en film med et passende budget," som han udtrykker det. Samtidig har Rømøs turistchef svært ved at få armene ned.

"Vi er kanonglade. Det har en kæmpe markedsføringsværdi for os, at der kommer kendte skuespillere hertil. Vi kommer på landkortet igen," siger Bodil Glistrup.