Nyheder

Imam: Svineaffald i bussen intet problem

I går havde en særlig danskproduceret biodiesel premiere i Århus. Brændstof-fet er lavet af bl.a. slagteriaffald, men det kommer ikke umiddelbart til at give problemer i forhold til landets muslimske medborgere, at Århus Sporveje skal til at køre med svin i tanken, vurderer generalsekretær for Danish Muslim Aid, imamen Abdul Wahid Pedersen over for nyhederne.tv2.dk:

"Så længe man ikke står og indånder udstødningen, og det gør man jo næppe, og selv der, er det jo brændt af, så nej, jeg kan slet ikke forestille mig, at det skulle være et problem".

"Jeg vil endda sige, at det er fint i forhold til islamisk tænkning. Det bliver spist svin i Danmark, og der bliver noget affald tilbage, og at udnytte det, er islamisk set rigtig godt. Islam har en høj opmærksomhed omkring naturbevarelse," siger han.

Det er målet, at alle Århus Sporvejes gule busser i løbet af 2009 skal køre med op mod fem procent af det biologiske brændsel tilført dieselolien. Det animalske affald, der bruges i biodiesel kan ikke genanvendes på anden vis, som f.eks. til dyrefoder.

På langt sigt er det håbet, at op mod halvdelen af den konventionelle dieselolie vil kunne erstates af biologisk brændstof.