Nyheder

Engell: Fogh får topposten i Nato

"Jeg tror, at vi har fået en ny statsminister i Danmark, inden der er gået en måned."

Så klart siger Hans Engell det, når han skal vurdere Anders Fogh Rasmus-sens chancer for at få en internatio-nal toppost i enten EU eller Nato. På onsdag tager Fogh på europæisk rundtur, hvor han skal mødes med både Gordon Brown og Angela Merkel. Anders Fogh har ligeledes bedt Folketingets administration om at komme på Folketingets talerstol den 25. februar under spørgetiden. Det samme gjorde han, da han udskrev valg i 2007.

Stilligen som generalsekretær i Nato er først ledig fra august, men ifølge Hans Engell kommer afklaringen senest ved Nato-topmødet i april.

"Det passer som hånd i hanke med, at Anders Fogh er til en eller anden form for godkendelsessamtale hos to af dem, der får den allerstørste indflydelse på, hvem der bliver Natos generalsekretær", siger Hans Engell til TV 2.

Ib: Fogh vil sige "ja tak"

Helle Ib, der er politisk kommentator på B.T, er langt hen ad vejen enig med Hans Engell.

"Hvis flaskehalsen peger på Anders Fogh Rasmussen, så siger han ja tak til posten som Nato-generalsekretær," siger Helle Ib.

Hun mener samtidig, at Fogh er meget opmærksom på, at statsledere også kan sidde en omgang for længe på posten.

V: Hvor mange gange skal vi sige det?

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, afviser spekulationerne.

"Han er absolut meget engageret i dansk politik. Jeg ved snart ikke hvor mange gange, Anders Fogh Rasmussen har svaret på det spørgsmål, og han siger hver gang, at han vil blive i dansk politik," siger Inger Støjberg.

S forventer et lynskifte

Hos Socialdemokraterne forventer flere folketingspolitikere, at Danmark snart skal præsenteres for en ny statsminister, skriver jp.dk.

Socialdemokraternes skatteordfører hæfter sig ved, at Fogh helt usædvanligt har bedt om at komme på Folketingets talerstol onsdag den 25. februar under spørgetiden.

"Ønsket blev afleveret til Folketingets administration kort før weekenden, og ifølge mine oplysninger er det ganske usædvanligt. Men faktisk brugte statsministeren samme fremgangsmetode, da han udskrev valget i 2007," siger René Skau Bjørnsson til jp.dk.