Nyheder

Fogh rejser fra London til Berlin

Statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) rejselyst fører ham på onsdag til Berlin, hvor han skal mødes med Tysklands forbundskansler, Angela Merkel. Men før det har han allerede været i London for at besøge den britiske premierminister, Gordon Brown.

Nato-landene er i øjeblikket i gang med at sondere terrænet for en ny generalsekretær. Her er Anders Fogh Rasmussen gentagne gange nævnt som en af topfavoritterne, og flere kommentatorer har set hans mange udlandsbesøg som et forsøg på at profilere sig selv i den forbindelse.

Nato-posten er dog ikke på den officielle dagsorden for mødet i Berlin. I stedet vil Fogh og Merkel over en god middag diskutere en række internationale og europapolitiske emner, herunder forberedelserne af klimatopmødet i København til december. Samtidig vil parterne også kigge på de dansk-tyske forbindelser.