Nyheder

Hver fjerde 10-årig har netprofil

Allerede når børn er ti år gamle er mange i fuld gang med at opbygge en social profil på internettet. Det viser en ny undersøgelse af børn og unges adfærd over for hinanden på nettet og mobilen, som Medierådet for Børn og Unge har udarbejdet i anledning af Sikker internet dag 2009.

Undersøgelsen viser bl.a., at det i dag er helt almindeligt, at børn i 9-10-årsalderen har en eller flere profiler på sociale netmødesteder. Det stiller nye krav til forældre og lære-re," siger formand for Medierådet for Børn og Unge Birgitte Holm Sørensen.

"Børn og unge lever i dag i en digital hverdag, hvor de flittigt bruger mobil, profil, tekst, lyd og billede til at udtrykke sig om sig selv og andre. Undersøgelsen bekræfter, at rigtigt mange børn evner at forvalte dette ansvar. Men vi kan også se, at børnene bliver stadigt yngre, når de tager de første skridt ud på nettet. Vi har som voksne en vigtig opgave med at hjælpe dem med at sætte grænser og få udviklet de etiske og sociale kompetencer, der er nødvendige for at sikre et trygt onlineliv," siger Birgitte Holm Sørensen.

Fakta om børns adfærd på nettet:

Har en profil på nettet:

14-16-årige: 86 procent

11-13-årige: 61 procent

9-10-årige: 26 procent

Kommenterer på andres profiler:

14-16-årige: 74 procent

11 til 13-årige: 49 procent

9-10-årige: 20 procent

Ifølge undersøgelsen har hver fjerde af de 9-10-årige og næsten to tredjedele af de 10-13 årige en eller flere profiler på sociale mødesteder på nettet som Habbo, Arto og Facebook.